T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Battalgazi Bilim ve Sanat Merkezi

"Life as a Chessboard: Strategic Thinking Beyond the Game" e-Twinning Projemiz

Kurumumuzda "Life as a Chessboard: Strategic Thinking Beyond the Game" e Twinning projesi başlıyor.

 

"Satranç Tahtası Gibi Hayat: Oyunun Ötesinde Stratejik Düşünme" adlı proje aralık ayında başlayıp haziran ayına kadar devam edecektir.

Türkiye, Tunus, Yunanistan ülkelerindeki projeye üye kurumlar ile iş birliği içerisinde çeşitli etkinlikler yapılacaktır. AMAÇLAR Projemizin amacı Günlük Kararlarda Stratejik Düşünmeyi Teşvik Etmek Bireyleri planlama, risk yönetimi ve uyum sağlama gibi satranç stratejilerini kişisel ve profesyonel zorluklara uygulamaya teşvik etmektir.


1. Problem Çözme Becerilerini Geliştirmek Farklı sonuçları değerlendirmenin (satranç hamlelerini hesaplamaya benzer şekilde) karmaşık durumlarda daha iyi karar almaya nasıl yol açabileceğini göstermek.

2. Zaman Yönetimi ve Önceliklendirmeyi Geliştirmek Zamanlamanın ve kaynak tahsisinin önemini öğretin, satranç oyuncularının bir oyun sırasında sınırlı zamanı ve taşları nasıl yönettiğini yansıtın.

3. Dayanıklılığı ve Uyumu Teşvik Etmek Satrançtaki aksiliklerin üstesinden gelmenin, hayattaki beklenmedik zorluklarla soğukkanlılık ve yaratıcılıkla başa çıkmaya nasıl dönüştüğünü vurgulayın.

4. Uzun Vadeli Hedef Belirlemeyi Teşvik Etmek Satrançta kazanan bir strateji belirlemek gibi, birkaç adım ötesini düşünmenin ve gelecekteki hedeflerle uyumlu seçimler yapmanın değerini vurgulayın.

5. Duygusal Kontrolü Geliştirmek Satranç oyuncularının sabır ve duygusal düzenlemeyi nasıl geliştirdiklerini ve bireylerin baskı altında rasyonel kararlar almalarına nasıl yardımcı olduklarını keşfedin.

6. Kişilerarası Becerileri Güçlendirin Bir rakibin stratejisini anlamanın, kişisel ve profesyonel ilişkilerde yararlı olan empati ve müzakere becerilerini nasıl geliştirebileceğini gösterin.

7. Etik Karar Vermeyi Teşvik Edin

BEKLENEN SONUÇLAR Projenin sonunda öğrenciler şunları üretecekler: videolar, dijital kitap (Hayata uygulanan satranç stratejileri üzerine yazılı düşünceler.), rol yapma oyunları, ayrıca video konferanslara katılacaklar (Grup Satranç Turnuvası o Projenin sonucunu kutlamak için eğlenceli, resmi olmayan turnuva. Katılımcıları maçlar sırasında stratejik seçimleri anlatmaya teşvik etmek.)

 

Proje danışmanı Türkçe öğretmenimiz Orhan YÜCEL ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

16-12-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2024 - Güncelleme: 18.12.2024 19:00 - Görüntülenme: 84
  Beğen | 0  kişi beğendi